Projectomschrijving

De voormalige bungalow (bouwjaar 1975) is gestript en  uitgebreid met een nieuwe bovenbouw in houtskeletbouw. De volumewerking wordt geaccentueerd door de toepassing van verschillende gevelsluitingen, waarbij de top-up duidelijk leesbaar wordt.

De woning is gesloten langs straatzijde en ontsluit zich volledig naar de zuidkant met zicht op het groene binnengebied.

Het aangenaam leefcomfort wordt verzekerd door het integreren van zonweringen dmv architecturale ingrepen in combinatie met screens, alsook de plaatsing van een groendak en de performante luchtdichtheid van het beschermd volume, in combinatie met energiezuinige technieken.

 

Het project betreft een doorgedreven energetische renovatie waarbij elke schilddeel, zowel nieuw als bestaand, voorzien is van een performant thermisch isolatiepakket en de bouwknopen tot een minimum beperkt zijn. Mede dankzij de verschillende energiebesparende technieken en de luchtdichtheid van het gebouw, ligt het totale energieprestatiepeil ver onder de E-peil eis, wat resulteert in een woning met een optimaal winter- en zomerconfort.

Dit renovatieproject bewijst dat (een deel van) het bestaande stedelijk weefsel in aanmerking komt voor een doorgedreven renovatie waarbij de woning een opwaardering krijgt en gewapend is voor de toekomst.

Project details

Bouwheer: Privé
Locatie: Wondelgem
Status: Opgeleverd – 2019
Oppervlakte : 235m²

Fotografie: Vangoo Photography – Björn Vancayseele

Artikel 01 - Immovlan.be (PDF)Artikel 02 - Immovlan.be (PDF)Bekijk meer foto's

Reportage AVS Wonen

Fotogalerij