Projectomschrijving

De ééngezinswoning is opgetrokken op een perceel binnen een traditionele verkaveling dat gekenmerkt wordt door een sterk aflopend terreinprofiel. Het ontwerp maakt op een speelse manier gebruik van deze niveauverschillen en creëert een sokkelvolume dat aansluit op de achtergelegen tuinzone, een bovenliggende uitkragende eerste verdieping en een teruggetrokken verdieping onder dak.

Een loopbrug leidt de bezoeker vanaf het openbaar domein naar de toegang tot de woning op de 1ste verdieping, en biedt directe toegang tot het kantoorgedeelte. Vanaf de centrale circulatiehal langsheen een wandconstructie in zichtbeton kunnen de leefruimtes op het gelijkvloers en de slaapvertrekken op nivo +2 bereikt worden.

De woning wordt gekenmerkt door een strakke vormentaal in combinatie met grote glaspartijen die licht capteren en vanuit elke ruimte een verrassend perspectief bieden naar de groene omgeving. De inpandige terrassen op nivo +2 vergroten het ruimtegevoel voor de bewoners en bieden voldoende privacy naar de omliggende bebouwing.

Project details

Bouwheer: Privé
Locatie: Sint-Denijs-Boekel
Status: Opgeleverd – 2010
Oppervlakte: 206,17m²

Fotografie: Vangoo Photography – Björn Vancayseele

Bekijk meer foto's

Fotogalerij